Egy ipari vállalkozás számára egy haszongépjármű optimális üzemeltetése kulcsfontosságú. Ugyanis a hosszú távú kiszámíthatóság és költséghatékonyság a profitot is befolyásoló tényezők. Ahhoz, hogy a gépjárművünk hosszú élettartamú legyen, a megfelelő karbantartás elengedhetetlen.

5 tipp, hogyan növelhetjük haszongépjárműveink kihasználhatóságát.

Kerüljük el a költséges meghibásodásokat és üzemzavarokat időszakos szervizeléssel.
Valamint ügyeljünk a gépjármű alapvető igényeire.

 1. Olajcserével a boldog motorért
  A motor ideális működésének kulcsa az időről-időre cserélt olaj, amely védi a motort a kopástól és a hőmérsékleti túlterheléstől, ezáltal jobb teljesítményt biztosítva. Az olajcserét a gyártó által meghatározott időszakonként célszerű elvégezni.
 2. Szűrőcsere
  Az olajcserével kéz a kézben jár a szűrőcsere, ami segít megelőzni a szennyeződések lerakódását a motorban. Továbbá ilyen típusú karbantartás során érdemes új levegőszűrőt is behelyezni a kellemes légkör okán.
 3. Egészséges gumiabroncsok
  A jármű kerekeinek tapadása érdekében ellenőriztessük rendszeresen a gumikopás mértékét és az abroncsnyomást. Cseréltessük ki időben az elhasználódott gumikat, ezzel csökkentve a túlzott üzemanyag-fogyasztást.
 4. Gazdaságos vezetési stílus
  Az üzemanyag-fogyasztás olykor az alkalmazottak vezetési stílusától is függhet. Így célszerű a motor számára kényelmes fordulatszámokat tartani, illetve az úthibákat lehetőség szerint kikerülni.
 5. Alvázvédelem
  A fém alkatrészek sajnos idővel korródálódhatnak, így javasolt az alvázvédelemre kiemelt figyelmet fordítani. Lehetőleg fedett helyen parkoltassuk a gépjárművet.

Vizsgáltassuk át tehát rendszeresen és átfogóan a haszongépjárművet. Tipp: nagyobb utak előtt ellenőriztessük a guminyomást.