Az ipari vállalkozások többsége a mindennapi működéséhez besoroz egy, vagy több haszongépjárművet. Kamiont, furgont, billencsest, stb., attól függően, hogy a tevékenysége mit kíván meg. Egy nyomdai alapanyagokat szállító cég értelemszerűen fedett, minél biztonságosabb opciót preferál, hogy a termékei épségben célba érjenek. Míg egy homokot, sódert, kavicsot fuvarozó vállalkozó az egyszerűséget részesíti előnyben, vagyis a billencses kialakítás mellett voksol.

Amennyiben haszongépjármű vásárlás előtt állunk, mire érdemes ügyelnünk?

Az optimális modell beszerzése többfaktoros. Amit a cégvezetők leginkább szem előtt tartanak, az az ár-érték arány. Vagyis, hogy a beruházás mértékét a haszongépjármű kihasználhatósága kiegyenlítse.
Például, egy újabb generációs tehergépjármű alacsonyabb üzemanyag-fogyasztással és karbantartási költségekkel járhat, ami hosszú távon jelentős megtakarítást eredményezhet.

Az ipari vállalkozásoknak tehát kulcsfontosságú, hogy számíthassanak járműveikre a mindennapi működés során. Íme egy 5 pontos kérdéssor, ami segítheti a kiválasztás folyamatát.

 • Mekkora terheléssel, mekkora távolságot szeretnénk megtenni?
  Vegyük számba, milyen típusú terhekkel dolgozunk: nehéz anyagok, élelmiszer, érzékeny-törékeny tárgyak, stb. Hiszen ezek befolyásolják a megfelelő haszongépjármű kialakítását.
 • Hol fogunk leginkább közlekedni?
  Amennyiben gyakran lavírozunk majd belvárosi területen, egy kisebb, manőverképes jármű könnyebben beilleszkedhet a városi környezetbe.
 • Mennyire vágyunk extra biztonsági funkciókra?
  Ne feledkezzünk meg a biztonsági plusz funkciókról sem, amelyek megkönnyítik a hosszú távú monoton vezetést. Az adaptív sebességtartó automatika, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, vagy akár a holttér figyelő mind hasznos, modern biztonsági technológiák.
 • Milyen képesítésűek a sofőreink?
  Egyes haszongépjárművek vezethetők B kategóriás jogosítvánnyal, míg másokhoz speciális képzettség szükséges. Célszerű a haszongépjármű vásárlást ahhoz igazítani, hogy a dolgozóink milyen engedélyekkel rendelkeznek.
 • Mennyire legyen kényelmes a fülke?
  Az olyan járművek, amelyek kényelmes vezetői kabinokkal, ergonomikus ülésekkel, navigációs rendszerekkel és hozzáféréssel rendelkeznek az információs technológiához, javíthatják a vezetők munkakörülményeit és hatékonyságát.

Amennyiben ezen kérdésekre vannak válaszai, érdemes felvenni a kapcsolatot egy haszongépjármű kereskedővel.
A Mikont-Trade Kft. csapata széleskörű, remek állapotú haszongépjármű kínálattal rendelkezik. Szakembereink örömmel adnak tanácsokat, valamint segítenek az ügyintézésben és a papírmunkákban.